Antonio Cunha

SpecialityTesta e Cunhas, Portugal
BIO

In July 1996 started on T&C group as a border member and since May 2018 is the T&C CEO.

Since december 2006 is a member of the directive border of ADAPI (Portuguese Industrial Fishing Vessel Association) and from 2002 tot 2007 was a border member and President of OPESCA (he trawl vessels producers organization)

Titel: Offshore Mossel Kweek – wat kan er misgaan?
Samenvatting

Traditioneel maken we ons, als we een bedrijfsanalyse gaan bestuderen, meer zorgen over aantallen en de markt. Ons is geleerd dat te doen. Maar in de offshore aquacultuur, waar we levende wezens kweken, zijn er veel andere zaken die de investering in gevaar kunnen brengen. Onze ervaring is dat we elk jaar worstelen met weersomstandigheden, algenbloei, verschillen in vleesgehalte, schelpdikte en vorm, enz.

Dus, naast de investering, de markt, enzovoort, moeten we ook het onvoorspelbare bestuderen en proberen te kwantificeren. Is dit mogelijk? Hoe kunnen we dat doen?

Het inzetten van de juiste boot, de juiste machines en de lay-out, aangepast aan de productie en de locatie, is een andere uitdaging. Hoe kunnen we het doen? Hoeveel kosten fouten ?

Ik zal het T & C-voorbeeld presenteren, waarbij ik de belangrijkste fouten in ons mosselproductie-avontuur onderstreep, en ook laat zien hoe we met deze fouten zijn geconfronteerd en hoe we het hebben gecorrigeerd.