Offshore Mosselkweek

Door verandering in natuurlijke omstandigheden en regelgeving neemt het volume met traditionele productiemethodes af en dienen nieuwe mogelijkheden ontwikkeld te worden.

De Noordzee biedt ruimte en voedselbronnen voor het kweken van mosselen op volle zee.

Met haar kennis en ervaring op het gebied van offshore technologie biedt OOS SMF B.V., onderdeel van de OOS International Group, een innovatieve oplossing.

In samenwerking met de schelpdiersector heeft OOS SMF de Submersible Mossel Farm ontwikkeld geschikt voor het kweken van mossels op basis van hangcultuur op volle zee. Door het toepassen van submersible technologie wordt de kweek- en oogstlocatie op volle zee beschermd tegen golfslag en storm en kan de beste geschikte locatie in diepere wateren gebruikt worden voor grootschalige mosselenkweek.

Met deze ontwikkeling draagt OOS SMF bij aan de instandhouding en uitbreiding van de schelpdiersector.

Consumptie van mosselen levert een positieve bijdrage in de voedselketen. Mosselen zijn eiwitrijk en het kweken draagt bij aan de reductie van CO2 uitstoot.

Met de ontwikkeling van de SMF levert OOS, ook middels het toepassen van “groene” technologieën, zoals zonne- en windenergie, een belangrijke en duurzame bijdrage voor de schelpdiersector.