Wie staan er op de beurs?

De standhouders op de beurs tijdens de 6e schelpdierconferentie op 16 en 17 januari 2020 in het Deltapark Neeltje Jans  stellen zich aan u voor:

Stand 1: machinefabriek Bakker/ BST oyster supplies/ Donaghys

Al sinds 1924 is Machinefabriek Bakker ontwerper en constructeur van speciale machines en unieke installaties voor de schelpdiersector. Wij bezitten de noodzakelijke kennis voor de ontwikkeling, fabricage en plaatsing van installaties aan boord van visserijschepen en zijn op dat gebied marktleider. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen wij verwerkingseenheden voor schelpdieren, vanaf concept tot aan fabricage en van “turn key” installatie tot aan inbedrijfstelling. Ook optimaliseren wij bestaande installaties.  

Donaghys is in 1876 opgericht door John Donaghy in Dunedin, Nieuw-Zeeland. Onze touwen zijn gemaakt om lang mee te gaan, zijn op prestaties gebaseerd en zijn de beste en meest geschikte oplossing voor uw eisen. We kijken uit naar de mogelijkheid om u te helpen met uw volgende of lopende project.

BST Oyster Supplies heeft een innovatief assortiment producten ontwikkeld en op de markt gebracht die geschikt zijn voor het kweken van oesters in het zogenaamde verstelbare Longline-systeem.

Stand 2: Navalu

Navalu is een Franse aluminium boten bouwer aan de westkust van Frankrijk in de Vendée. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte schepen voor de aquacultuur en maritieme diensten met een scheepswerf die de productie van schepen tot 33m mogelijk maakt. Wij hebben een breed scala aan producten beschikbaar, van schepen voor de schelpdierkweek (kunnen worden aangepast met kraan, wielen, hydraulische paal, enz.) tot mosseloogster. Wij leveren ook speciale producten zoals amfibieschepen (voor mossel- of oesterkweek).

 

Stand 3: Yad marine

Yad marine is sinds 2003 een belangrijke speler in de Shellfish Farming and Aquaculture Industry in Europa. Als resultaat van voortdurend onderzoek naar ontwikkeling en innovatie bieden wij u hoogwaardige en gespecialiseerde apparatuur aan om uw installaties voor de schelpdiercultuur te optimaliseren.  Jarenlang hebben velen vertrouwd op onze rubberen banden, haken en andere hulpmiddelen bij de kweek in zakken en kooien.

Wij zijn hier om u te helpen bij het uitvoeren van uw schelpdier kweek projecten.

 

Stand 4: GEM Plastics

GEM PLASTICS werd in 1988 opgericht in Cavan, Ierland als een divisie van het distributiebedrijf voor smeermiddelen GEM OILS. Sindsdien heeft GEM PLASTICS zijn assortiment HDPE-vaten en jerrycans en zijn services ontwikkeld en uitgebreid. Een van de meest opvallende items is de innovatieve mosselboei die is ontwikkeld in samenwerking met de Ierse kwekers en de BIM voor gebruik bij het kweken van mosselen. De drijfboei is in drie maten gemaakt door het extrusie-blaasvormproces, met behulp van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) waardoor het sterk is en een lange levensduur garandeert. De belangrijkste kleur van de productie is “grijs” en helpt bij het opgaan in de natuurlijke omgeving.

Stand 5: posterpresentatie

 

Stand 6: 4FOOD | Software

4FOOD | Software is een ERP pakket – ontwikkeld door Estrategy – speciaal voor de voedingsindustrie en biedt een passende oplossing voor voedselproducerende bedrijven, voedselverwerkers en trading. Het resultaat: meer controle, meer efficiency, meer rust en meer groeimogelijkheden voor de organisatie. Met 4FOOD | Software heb je inkoop, verkoop, productie en facturatie altijd scherp in beeld!

 

Stand 7: posterpresentatie

Stand 8: Eurofins

Eurofins heeft veel ervaring in de vissector; vanaf de visserij in het land van herkomst tot aan het eindproduct in de supermarkt. Hierdoor kunnen wij u, als samenwerkingspartner, een totaalpakket aan diensten aanbieden om de kwaliteit en voedselveiligheid van uw producten te borgen en optimaliseren. Daarnaast zijn wij ook in staat om analyses uit te voeren ter bepaling van het DNA van de vissoort. Onze Fraude afdeling helpt u het land van herkomst van de vis te bepalen.

Voor zeevruchten gelden strenge wetgeving en controles om de voedselveiligheid te kunnen garanderen. Regelgeving rondom de etikettering wordt steeds verder aangescherpt. 

Hoge kwaliteit en snelle doorlooptijden staan hoog in het vaandel bij Eurofins. Wij hanteren daarom een standaard doorlooptijd van 24 uur voor de bepaling van o.a. listeria en salmonella. In onze “Competence Centers” is alle kennis en deskundigheid aanwezig om de bijvoorbeeld voedingswaarde en vitamines te kunnen bepalen.

Stand 9: Maaskant

Maaskant is ooit gestart als reparatiebedrijf voor met name lieren en vissersschepen; vroeger in Bruinisse, nu in het centrum van de visserij in Stellendam. Het bedrijf is uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde nieuwbouw- en scheepswerf en onderscheidt zich graag met innovatieve producten en focust daarbij op duurzaamheid, efficiëntie en een hoge mate van kwaliteit. Maaskant staat voor: innovatie, ambitie en daadkracht. Opvallend is de grote vakkennis en betrokkenheid van de medewerkers, klanten en vaste toeleveranciers. Wat daarbij een belangrijke rol speelt is goede communicatie: samen kun je grote doelen behalen!

Damen Maaskant Shipyards Stellendam maakt sinds 1984 deel uit van de Damen Group.

Stand 10: Itsaskorda

Itsaskorda werd opgericht in de jaren ‘80 in Spanje, waar de touwmakers de touwen voor de trawlers verzorgden. Enkele jaren geleden zijn we erin geslaagd om een van de toonaangevende fabrikanten in de aquacultuurindustrie te worden, dankzij onze revolutionaire en innovatieve producten in de sector en het brede assortiment producten dat we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Dit verbeteringsproces is te danken aan onze grote investering in gespecialiseerde machines, nieuwe productiefaciliteiten, R + D-samenwerking met technologische en onderzoekscentra en in training. Als gevolg hiervan is Itsaskorda zowel intern als extern verbeterd, in kwaliteit, logistiek en productie.

Stand 11: JFC Marine

JFC Marine levert oplossingen voor de aquacultuursector. Onze baanbrekende mosselboeien zijn ideaal voor inshore en offshore locaties en zijn bewezen onder de meest veeleisende omstandigheden. Ons productaanbod omvat ook zuiveringstanks, broedtanks en garnalen sorteerinstallaties. Daarnaast leveren we een compleet assortiment navigatiehulpmiddelen voor het veilig markeren van uw aquacultuur.

Stand 12: EOC

EOC is een voortzetting van efm onderlinge schepenverzekering en Oranje scheepsverzekeringen.
De naam staat borg voor een samenvoeging van 180 jaar ervaring! Onze service en ervaring heeft ons gemaakt tot marktleider in de binnenvaart.

EOC biedt als onderlinge het beste totaalpakket aan scheepsverzekeringen en specialistische service.

Stand 13: van Es verpakkingen

Van Es Verpakking is dé groothandel van de Benelux als het gaat om verpakkingsmaterialen voor schaal- en schelpdieren.
Bedrukken van deksels en mandjes behoort ook tot de mogelijkheden. Zo krijgt de verpakking, helemaal naar uw wens, een exclusieve uitstraling. Op de beurs zullen we ons productassortiment tonen.

Stand 14: reserve

Stand 15 en 16: Murre technologies / Optimum Sorting / Luciano Cocci /EasyFarm

Murre Technologies zal de op de schelpdierconferentie laten zien welke oplossingen we bieden voor de schelpdierenverwerking, van visserij (EasyFarm) tot aan het gehele proces binnen een schelpdier verwerkende fabriek. Recent is het programma uitgebreid met zeewierteelt & verwerking. Partner At Sea Nova levert alles voor de zeewier farm en Murre Technologies de proces apparatuur voor zeewierteelt en verwerking.

Daarnaast zullen de partners Optimum Sorting en Luciano Cocci zich ook presenteren in onze stand.  Emyg heeft een eigen stand naast Murre Technologies.

Optimum Sorting biedt oplossingen voor het optisch sorteren van schaal- en schelpdieren. Voor de zeevruchten worden de Focus bandsorteermachine, en de TriPlus en Ventus vrije val sorteermachines aangeboden. Afhankelijk van de behoefte wordt camera of laser techniek ingezet om het maximale sorteerresultaat te bekomen.

Luciano Cocci is fabrikant van diverse verpakkingsmachines voor de schelpdier verwerkende industrie. Samen met Luciano Cocci, EMYG en Optimum Sorting levert Murre Technologies u de totaaloplossing voor de schelpdierenverwerking

Stand 17: EMYG “Living Seafood Chain®”

EMYG Environment & Aquaculture, opgericht in 1996, is een innovatief engineeringbedrijf dat gespecialiseerd is in de behandeling en zuivering van water in een gesloten circuit.

EMYG Environment & Aquaculture heft het concept Living Seafood Chain met de AQUAVIVA life seafood container in samenwerking met CMA-CGM gecreëerd. Met de Living Seafood Chain kunt u tot 2,2 ton kreeften & 2,8 ton oesters importeren of exporteren en de levende dieren meerdere maanden in opslag houden, in omstandigheden die het dichtst bij hun natuurlijke omgeving liggen. Deze innovatie is een revolutie in de praktijk, omdat het u in staat stelt het aantal tussenpersonen te beperken en de producten te verkopen zonder afhankelijk te zijn van korte termijn opslag in overeenstemming met verkoopperioden en aldus te anticiperen op de marktprijzen voor consumptie van zowel schaal- als schelpdieren.

Stand 18: France Naissain

France Naissain, gelegen in de Polder des champs in Bouin in de Vendée, is producent van Crassostrea Gigas-broed en kleine oesters.

France Naissain zet zich in voor een duurzame oesterteelt. Ons doel is ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook de gelegenheid krijgen om oesters van hoge kwaliteit te proeven, die met passie zijn geproduceerd.

Stand 19: Kramer machines /QE

Kramer Machines is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van roestvast stalen machines en installaties voor de visserij, de visverwerkende industrie en de Agro-industrie in binnen- en buitenland. Wij leveren o.a. machines voor het opslaan, transporteren, schonen, sorteren, afwegen, koken, koelen en verpakken van vis, schaal en schelpdieren. Kramer machines zal zijn leveringsprogramma voor schelpdier verwerking  en MZI presenteren. 

De Quality Equipment Group of Companies werd opgericht in 1969 om de lokale commerciële visindustrie – en de nieuw ontwikkelde aquacultuurindustrie – te helpen. QE touw fabrikant en leverancier van rope culture farming systems zal zijn producten en nieuwe innovaties presenteren.

Stand 20: Drive & Flow

Drive&Flow is gespecialiseerd in het leveren van aandrijftechniek, pompen, appendages en bijbehorende besturingen. Onze kracht is de deskundigheid waarmee wij u van dienst kunnen zijn. Wij hebben jarenlange ervaring met deze materialen.
We kunnen u dan ook goed informeren en adviseren over wat de beste keuze is voor uw situatie.
Voor zowel montage, onderhoud, installatie en reparatie bent u bij ons aan het goede adres.

Stand 21: Franken machines

Franken zal op de beurs o.a. een combimachine laten zien welke specifiek instelbaar is en minimale breuk geeft. Het betreft een  mes-onttrosser welke erg vriendelijk de mosselen kan onttrossen (onder water) en direct wassen en optioneel ook nog de te kleine mosselen, bijvoorbeeld al het zaad onder 10 mm., kan afscheiden.

Ook wordt een waterzuivering getoond met aandacht voor mogelijke toxinen en optimale verwatering en conditionering voor de proceslijn. De waterzuivering geeft meer zekerheid dat het gehalte aan toxinen in toom gehouden kan worden en gereduceerd. Te hoge waarden kunnen niet verdwijnen,  maar wel worden gereduceerd.

Tevens zal het leveringsprogramma worden getoond van machines voor het zaaien/opsokken, oogsten, wassen, ontbaarden, verwerken/processing (zowel versverpakking als ook kooklijnen en VACPAC) en wordt aandacht besteed aan robotisering.