Wie staan er op de beurs?

De standhouders op de beurs tijdens de 7e schelpdierconferentie op 17 en 18 maart 2022 in het Deltapark Neeltje Jans  stellen zich aan u voor:

Stand 1: Machinefabriek Bakker/ BST oyster supplies/ Muller touw

Al sinds 1924 is Machinefabriek Bakker ontwerper en constructeur van speciale machines en unieke installaties voor de schelpdiersector. Wij bezitten de noodzakelijke kennis voor de ontwikkeling, fabricage en plaatsing van installaties aan boord van visserijschepen en zijn op dat gebied marktleider. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen wij verwerkingseenheden voor schelpdieren, vanaf concept tot aan fabricage en van “turn key” installatie tot aan inbedrijfstelling. Ook optimaliseren wij bestaande installaties.

BST Oyster Supplies heeft een innovatief assortiment producten ontwikkeld en op de markt gebracht die geschikt zijn voor het kweken van oesters in het zogenaamde verstelbare Longline-systeem.

Chr. Muller Touw bv is producent van touw en koord voor de visserij, aquacultuur, landbouw, veeteelt en industrie.  Voor de aquacultuur bestaat het programma uit o.a. longlines van aquasteel, mosseltouwtjes en andere touwproducten, zoals meertrossen. Voor de aquacultuur worden onze producten verspreid door Machinefabriek Bakker uit Yerseke.

Stand 2: Navalu

Navalu is een Franse aluminium boten bouwer aan de westkust van Frankrijk in de Vendée. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte schepen voor de aquacultuur en maritieme diensten met een scheepswerf die de productie van schepen tot 33m mogelijk maakt. Wij hebben een breed scala aan producten beschikbaar, van schepen voor de schelpdierkweek (kunnen worden aangepast met kraan, wielen, hydraulische paal, enz.) tot mosseloogster. Wij leveren ook speciale producten zoals amfibieschepen (voor mossel- of oesterkweek).

Stand 3: Yad marine

Yad marine is sinds 2003 een belangrijke speler in de Shellfish Farming and Aquaculture Industry in Europa. Als resultaat van voortdurend onderzoek naar ontwikkeling en innovatie bieden wij u hoogwaardige en gespecialiseerde apparatuur aan om uw installaties voor de schelpdiercultuur te optimaliseren.  Jarenlang hebben velen vertrouwd op onze rubberen banden, haken en andere hulpmiddelen bij de kweek in zakken en kooien. Wij zijn hier om u te helpen bij het uitvoeren van uw schelpdier kweek projecten.

Stand 4: GEM Plastics

GEM PLASTICS werd in 1988 opgericht in Cavan, Ierland als een divisie van het distributiebedrijf voor smeermiddelen GEM OILS. Sindsdien heeft GEM PLASTICS zijn assortiment HDPE-vaten en jerrycans en zijn services ontwikkeld en uitgebreid. Een van de meest opvallende items is de innovatieve mosselboei die is ontwikkeld in samenwerking met de Ierse kwekers en de BIM voor gebruik bij het kweken van mosselen. De drijfboei is in drie maten gemaakt door het extrusie-blaasvormproces, met behulp van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) waardoor het sterk is en een lange levensduur garandeert. De belangrijkste kleur van de productie is “grijs” en helpt bij het opgaan in de natuurlijke omgeving.

Stand 5: Posterpresentatie

Stand 6: Franken

Franken zal op de beurs o.a. een combimachine laten zien welke specifiek instelbaar is en minimale breuk geeft. Het betreft een  mes-onttrosser welke erg vriendelijk de mosselen kan onttrossen (onder water) en direct wassen en optioneel ook nog de te kleine mosselen, bijvoorbeeld al het zaad onder 10 mm., kan afscheiden.

Ook wordt een waterzuivering getoond met aandacht voor mogelijke toxinen en optimale verwatering en conditionering voor de proceslijn. De waterzuivering geeft meer zekerheid dat het gehalte aan toxinen in toom gehouden kan worden en gereduceerd. Te hoge waarden kunnen niet verdwijnen,  maar wel worden gereduceerd.

Tevens zal het leveringsprogramma worden getoond van machines voor het zaaien/opsokken, oogsten, wassen, ontbaarden, verwerken/processing (zowel versverpakking als ook kooklijnen en VACPAC) en wordt aandacht besteed aan robotisering.

 

Stand 7: Posterpresentatie

Stand 8: Posterpresentatie

Stand 9: van Es verpakkingen

Van Es Verpakking is dé groothandel van de Benelux als het gaat om verpakkingsmaterialen voor schaal- en schelpdieren.
Bedrukken van deksels en mandjes behoort ook tot de mogelijkheden. Zo krijgt de verpakking, helemaal naar uw wens, een exclusieve uitstraling. Op de beurs zullen we ons productassortiment tonen.

Stand 10: De Nyverheid

De Nyverheid, de link tussen Nederlandstalige en Franstalige bedrijven. Ineke Nijssen, gespecialiseerd in de schaal en schelpdiersector, biedt professionele ondersteuning aan bedrijven in de vorm van:

  • het voeren van gesprekken en contact onderhouden tussen Franstalige – en  Nederlandstalige bedrijven,
  • het zoeken van nieuwe klanten/doelgroepen.

Stand 11: Itsaskorda

Itsaskorda werd opgericht in de jaren ‘80 in Spanje, waar de touwmakers de touwen voor de trawlers verzorgden. Enkele jaren geleden zijn we erin geslaagd om een van de toonaangevende fabrikanten in de aquacultuurindustrie te worden, dankzij onze revolutionaire en innovatieve producten in de sector en het brede assortiment producten dat we de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Dit verbeteringsproces is te danken aan onze grote investering in gespecialiseerde machines, nieuwe productiefaciliteiten, R + D-samenwerking met technologische en onderzoekscentra en in training. Als gevolg hiervan is Itsaskorda zowel intern als extern verbeterd, in kwaliteit, logistiek en productie.

Stand 12: JFC Marine

JFC Marine levert oplossingen voor de aquacultuursector. Onze baanbrekende mosselboeien zijn ideaal voor inshore en offshore locaties en zijn bewezen onder de meest veeleisende omstandigheden. Ons productaanbod omvat ook zuiveringstanks, broedtanks en garnalen sorteerinstallaties. Daarnaast leveren we een compleet assortiment navigatiehulpmiddelen voor het veilig markeren van uw aquacultuur.

Stand 13: Maaskant

Maaskant is ooit gestart als reparatiebedrijf voor met name lieren en vissersschepen; vroeger in Bruinisse, nu in het centrum van de visserij in Stellendam. Het bedrijf is uitgegroeid tot een internationaal georiënteerde nieuwbouw- en scheepswerf en onderscheidt zich graag met innovatieve producten en focust daarbij op duurzaamheid, efficiëntie en een hoge mate van kwaliteit. Maaskant staat voor: innovatie, ambitie en daadkracht. Opvallend is de grote vakkennis en betrokkenheid van de medewerkers, klanten en vaste toeleveranciers. Wat daarbij een belangrijke rol speelt is goede communicatie: samen kun je grote doelen behalen!

Damen Maaskant Shipyards Stellendam maakt sinds 1984 deel uit van de Damen Group.

Stand 14: Estrategy

Wij leveren innovatieve en gebruiksvriendelijke web en software-oplossingen op maat. Een multidisciplinair team zorgt voor razendsnel schakelen en naadloze integratie in de bedrijfsvoering.

 

Stand 15 en 16: Murre technologies

Murre Technologies zal de op de schelpdierconferentie laten zien welke oplossingen we bieden voor de schelpdierenverwerking, van visserij (EasyFarm) tot aan het gehele proces binnen een schelpdier verwerkende fabriek. Recent is het programma uitgebreid met zeewierteelt & verwerking. In combinatie met de verschillende partners, Luciano Cocci, Optimum Sorting en EMYG hoopt Murre Technologies de totaaloplossing te laten zien voor elk schelpdierverwerkingsproces.

Stand 17: Beschikbaar

Stand 18: OOS Group B.V. / OOS International B.V. / OOS SMF B.V.

OOS SMF B.V., onderdeel van de OOS Group, is betrokken bij de ontwikkeling van een semi-submersible unit voor het kweken van mosselen op de Noordzee. Mosselen worden traditioneel gekweekt in beschutte wateren zoals de Oosterschelde en Waddenzee. Door veranderingen in natuurlijke omstandigheden en regelgeving is de productie van mosselen echter afgenomen. Het kweken van mosselen op zee is een oplossing om de productie op peil te houden en/of te vergroten. Door toepassing van “groene” technologieën zoals, zonne- wind- en getijdenenergie, streeft OOS er tevens naar de mosselen te kweken zonder CO2-uitstoot.

OOS start volgend jaar met een pilot en op basis van de uitkomsten van deze pilot wordt een definitieve (semi-submersible) unit ontwikkeld en in productie genomen voor mosselkwekers. OOS wil haar technische kennis op het gebied van offshore technologie gebruiken om een innovatieve oplossing te creëren voor de mosselsector en -kwekers.

Stand 19: France Naissain

Crassostrea Gigas broed & halfwas oesterproducent France Naissain zet zich in voor duurzame oesterteelt. Ons doel is om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties de kans krijgen om met passie geproduceerde kwaliteitsoesters te proeven.

Stand 20: ReShore

ReShore is een startup bedrijf opgericht in 2020 in Wageningen. Het product van ReShore is de LEVENDE golfbreker – een natuur inclusieve drijvende golfbreker – waarop mosselen, oesters en zeewier worden gekweekt om bij te dragen aan verbeterde golfdemping, milieuherstel en voedselproductie. ReShore heeft zijn ‘proof of concept’ getest als onderdeel van het MKB concepttestprogramma bij MARIN en neemt momenteel deel aan het StartLife Acceleration-programma van Wageningen University and Research. We nemen deel aan de conferentie om de mogelijkheden te verkennen om de LIVING golfbreker in een pilotproject te demonstreren en zijn op zoek naar projectpartners om dit te doen.

Stand 21: Roem van Yerseke

Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.

Roem van Yerseke onderzoekt al vele jaren de kweek en opkweek van schaal– en schelpdieren, zowel op het land als in de vrije natuur. Om deze reden ontwikkelden wij in 2005 een unieke hatchery oftewel ‘broedhuis’ voor jonge schelpdiertjes.

Stand 22: Zapco Aquaculture

Als antwoord op de behoeften van oesterkwekers over de hele wereld aan een efficiëntere methode om oesters te kweken, heeft Zapco Aquaculture een systeem met drijvende gaaszakken ontworpen voor het kweken van oesters.
Het Zapco Aquaculture-systeem verlaagt de opstart- en lopende arbeidskosten, verhoogt de groeisnelheid van oesters en bevordert een consistente uniforme oestervorm, wat allemaal leidt tot verhoogde winstgevendheid voor kwekers.
Naast het verhogen van de winstgevendheid vermindert het systeem de impact op het milieu, wat resulteert in een duurzame teelt- en kweekproces.
Op de beurs wordt het gehele assortiment aan speciaal voor de oestercultuur ontwikkelde produkten getoond.

Stand 23: van Lanschot

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke private bank van Nederland. Onze missie is onze klanten te begeleiden bij het behoud en de opbouw van hun vermogen. Wij zijn uw persoonlijke en betrokken adviseur. Met verfrissende ideeën en oplossingen die naadloos aansluiten op uw wensen is uw vermogen bij ons in goede handen. Wij adviseren u over uw beleggingen en bieden aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Zoekt u maatwerk en een persoonlijk contact? Dan zijn wij uw partner.

Stand 24: Kramer machines /QE

Kramer Machines is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van roestvast stalen machines en installaties voor de visserij, de visverwerkende industrie en de Agro-industrie in binnen- en buitenland. Wij leveren o.a. machines voor het opslaan, transporteren, schonen, sorteren, afwegen, koken, koelen en verpakken van vis, schaal en schelpdieren. Kramer machines zal zijn leveringsprogramma voor schelpdier verwerking  en MZI presenteren.

De Quality Equipment Group of Companies werd opgericht in 1969 om de lokale commerciële visindustrie – en de nieuw ontwikkelde aquacultuurindustrie – te helpen. QE touw fabrikant en leverancier van rope culture farming systems zal zijn producten en nieuwe innovaties presenteren.

Stand 25: Société Atlantique de Mariculture (SATMAR)

Hatcheries van schelpdieren, die eind jaren zestig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan begonnen, arriveerden in 1972 in Frankrijk. Hoewel de gebruikte technieken sindsdien aanzienlijk zijn geëvolueerd, is het doel hetzelfde gebleven: schelpdierkwekers en hun klanten voorzien van hoogwaardige kwaliteit broed en het beheersen van natuurlijke risico’s.

Stand 26: MSC

Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie die een standaard en keurmerk voor duurzame vis, schaal- en schelpdieren en zeewierproductie beheert. MSC stimuleert een wereldwijde beweging om voedselzekerheid, werk & inkomen én biodiversiteit te behouden.

Schelpdieren spelen een belangrijke rol in het MSC programma; op de beurs delen we inzichten en ‘best practices’ van over de hele wereld. Ook gaan we graag in gesprek over hoe het MSC-keurmerk kan helpen de consument te laten kiezen voor duurzame schelpdieren.