Wie staan er op de beurs?

De standhouders op de beurs tijdens de 7e schelpdierconferentie op 17 en 18 maart 2022 in het Deltapark Neeltje Jans  stellen zich aan u voor:

Stand 1: Machinefabriek Bakker / Chr. Muller Touw / Donaghys

Al sinds 1924 is Machinefabriek Bakker ontwerper en constructeur van speciale machines en unieke installaties voor de schelpdiersector. Wij bezitten de noodzakelijke kennis voor de ontwikkeling, fabricage en plaatsing van installaties aan boord van visserijschepen en zijn op dat gebied marktleider. In nauwe samenwerking met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen wij verwerkingseenheden voor schelpdieren, vanaf concept tot aan fabricage en van “turn key” installatie tot aan inbedrijfstelling. Ook optimaliseren wij bestaande installaties.

Chr. Muller Touw bv is producent van touw en koord voor de visserij, aquacultuur, landbouw, veeteelt en industrie.  Voor de aquacultuur bestaat het programma uit o.a. longlines van aquasteel, mosseltouwtjes en andere touwproducten, zoals meertrossen. Voor de aquacultuur worden onze producten verspreid door Machinefabriek Bakker uit Yerseke.

Stand 2: BST

BST Oyster Supplies heeft een innovatief assortiment producten ontwikkeld en op de markt gebracht die geschikt zijn voor het kweken van oesters in het zogenaamde verstelbare Longline-systeem.

Stand 3: Navalu

Navalu is een Franse aluminium boten bouwer aan de westkust van Frankrijk in de Vendée. Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte schepen voor de aquacultuur en maritieme diensten met een scheepswerf die de productie van schepen tot 33m mogelijk maakt. Wij hebben een breed scala aan producten beschikbaar, van schepen voor de schelpdierkweek (kunnen worden aangepast met kraan, wielen, hydraulische paal, enz.) tot mosseloogster. Wij leveren ook speciale producten zoals amfibieschepen (voor mossel- of oesterkweek).

Stand 4: Yad marine

YAD Marine is sinds 2003 een belangrijke speler in de Shellfish Farming and Aquaculture Industry in Europa. Als resultaat van voortdurend onderzoek naar ontwikkeling en innovatie bieden wij u hoogwaardige en gespecialiseerde apparatuur aan om uw installaties voor de schelpdiercultuur te optimaliseren.  Jarenlang hebben velen vertrouwd op onze rubberen banden, haken en andere hulpmiddelen bij de kweek in zakken en kooien.

Stand 5: GEM Plastics

GEM PLASTICS werd in 1988 opgericht in Cavan, Ierland als een divisie van het distributiebedrijf voor smeermiddelen GEM OILS. Sindsdien heeft GEM PLASTICS zijn assortiment HDPE-vaten en jerrycans en zijn services ontwikkeld en uitgebreid. Een van de meest opvallende items is de innovatieve mosselboei die is ontwikkeld in samenwerking met de Ierse kwekers en de BIM voor gebruik bij het kweken van mosselen. De drijfboei is in drie maten gemaakt door het extrusie-blaasvormproces, met behulp van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE) waardoor het sterk is en een lange levensduur garandeert. De belangrijkste kleur van de productie is “grijs” en helpt bij het opgaan in de natuurlijke omgeving.

Stand 6: Franken

Franken zal op de beurs o.a. een combimachine laten zien welke specifiek instelbaar is en minimale breuk geeft. Het betreft een  mes-onttrosser welke erg vriendelijk de mosselen kan onttrossen (onder water) en direct wassen en optioneel ook nog de te kleine mosselen, bijvoorbeeld al het zaad onder 10 mm., kan afscheiden.

Ook wordt een waterzuivering getoond met aandacht voor mogelijke toxinen en optimale verwatering en conditionering voor de proceslijn. De waterzuivering geeft meer zekerheid dat het gehalte aan toxinen in toom gehouden kan worden en gereduceerd. Te hoge waarden kunnen niet verdwijnen,  maar wel worden gereduceerd.

Tevens zal het leveringsprogramma worden getoond van machines voor het zaaien/opsokken, oogsten, wassen, ontbaarden, verwerken/processing (zowel versverpakking als ook kooklijnen en VACPAC) en wordt aandacht besteed aan robotisering.

 

Stand 7: Posterpresentatie

Stand 8: Finsulate

Aangroei van onderwater organismen (fouling) wordt traditioneel tegen gegaan door antifouling verf met giftige stoffen, biociden en/of zware metalen. Gevolg is een vervuiling van het water. Finsulate is een milieuvriendelijk, duurzaam en effectief alternatief voor deze verven en heeft zich de afgelopen jaren inmiddels bewezen in de scheepvaart en aquaculture. De folie met kleine stekeltjes zorgen ervoor dat de aangroei zich niet of nauwelijks kan hechten aan het onderwater oppervlakte. Mocht dat (na lang stil liggen bijvoorbeeld) toch gebeuren dan is het object of schip goed en eenvoudig schoon te maken onder of boven water. Zonder het milieu hierbij te belasten.

Stand 9: EOC Scheepsverzekeringen

EOC is een voortzetting van efm onderlinge schepenverzekering en Oranje scheepsver- verzekeringen. De naam staat borg voor een samenvoeging van 180 jaar ervaring! Onze service en ervaring heeft ons gemaakt tot marktleider in de binnenvaart. EOC biedt als onderlinge het beste totaalpakket aan scheepsverzekeringen en specialistische service.

Stand 10: De Nyverheid

De Nyverheid, de link tussen Nederlandstalige en Franstalige bedrijven. Ineke Nijssen, gespecialiseerd in de schaal en schelpdiersector, biedt professionele ondersteuning aan bedrijven in de vorm van:

  • het voeren van gesprekken en contact onderhouden tussen Franstalige – en  Nederlandstalige bedrijven,
  • het zoeken van nieuwe klanten/doelgroepen.

Stand 11: Marinove

Wij kweken schelpdieren. Dankzij onze ervaring en onze knowhow produceren we oesterbroed. Toegewijd aan zowel de kwaliteit van de schelpdieren als de kwaliteit van de relatie, richt Marinove zich op een verantwoorde ontwikkeling van de schelpdierkweek. Gevestigd in het hart van een uitzonderlijke natuurlijke site en dicht bij onze klanten, streven we ernaar om innovatief te zijn en tegelijkertijd de tradities van onze klanten te respecteren.

Stand 12: JFC Group

JFC Marine levert oplossingen voor de aquacultuursector. Onze baanbrekende mosselboeien zijn ideaal voor inshore en offshore locaties en zijn bewezen onder de meest veeleisende omstandigheden. Ons productaanbod omvat ook zuiveringstanks, broedtanks en garnalen sorteerinstallaties. Daarnaast leveren we een compleet assortiment navigatiehulpmiddelen voor het veilig markeren van uw aquacultuur.

Stand 13: Damen Maaskant

Vele vissers over de hele wereld gaven in de afgelopen 74 jaar hun vertrouwen aan Damen Maaskant Shipyards. Een werf waar je op kunt bouwen en gespecialiseerd in nieuwbouw, onderhoud, reparatie en ombouw van schepen voor de visserij- en werkschepensector. De recentelijke versmelting van Damen Maaskant Shipyards en de Damen Fishing Product Group, zorgt ervoor dat we de krachten op het gebied van visserij technische kennis kunnen bundelen en onze markten kunnen versterken en verbreden.

Ons verhaal begint in 1948. Toen openden Piet Maaskant en zijn zonen een reparatiewerf voor de mossel- en garnalenvloten die vanuit Bruinisse aan de Nederlandse Noordzeekust visten. Vanaf het begin hebben wij de ambitie gehad om onze diensten te ontwikkelen en zo de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Bewust van ons erfgoed, is dit een filosofie die ons nog steeds leidt.Vandaag blijven we in het hart van onze vissersgemeenschap, gesteund door een uitgebreide, professionele lokale toeleveringsketen en door onze bekwame werknemers, van wie velen de tweede of zelfs derde generatie van hun familie zijn die op onze werf werken.

De compromisloze keuze voor kwaliteit, service, partnership met onze klanten zijn veelgenoemde kenmerken van ons familiebedrijf. Wij zijn vastbesloten die kenmerken in de volgende jaren vast te houden en verder inhoud te geven. Het is ons doel om koploper te worden in de ontwikkeling en productie van innovatieve en duurzame schepen voor het kweken, oogsten en vangen van voedsel uit de zee. Op deze manier willen we de toekomst van onze industrie veiligstellen voor de komende generaties.

Daarom willen wij juist nu al inzetten op het leveren van duurzame en toekomstbestendige vissersschepen die vissers in staat stellen om, met gebruikmaking van hun eigen capaciteiten, maximaal renderend hun professie uit te oefenen; van vissen tot oogsten. Dit betekent naar de maatstaven van Maaskant dat we ons huidige portfolio willen aanvullen met schepen die nog minder milieubelastend zijn en zullen zijn uitgerust op de laatste standaarden voor comfort en arbeidsomstandigheden.

Stand 14: Estrategy

Wij leveren innovatieve en gebruiksvriendelijke web en software-oplossingen op maat. Een multidisciplinair team zorgt voor razendsnel schakelen en naadloze integratie in de bedrijfsvoering.

Stand 15 en 16: Murre technologies / Optimum Sorting / Luciano Cocci /EasyFarm

Murre Technologies zal de op de schelpdierconferentie laten zien welke oplossingen we bieden voor de schelpdierenverwerking, van visserij (EasyFarm) tot aan het gehele proces binnen een schelpdier verwerkende fabriek. Recent is het programma uitgebreid met zeewierteelt & verwerking. In combinatie met de verschillende partners, Luciano Cocci, Optimum Sorting en EMYG hoopt Murre Technologies de totaaloplossing te laten zien voor elk schelpdierverwerkingsproces.

Stand 17: Flying Dutchman

Flying Dutchman bv was een pionier op het gebied van toelevering van materialen voor de mosselhangcultuur. Wij introduceerden o.a. sok materiaal van uit Frankrijk en Spanje en opkweektouw van QE uit Nieuw-Zeeland. Ook zijn wij als een van de eerste begonnen met de levering van HMPE touwen en werken hierbij samen met toonaangevende producenten zoals Timm Ropes uit Noorwegen. Tevens zijn wij agent voor Bridon vislijnen en importeur van Greenline fishing gear hardware. Sinds enkele jaren werken wij aan de introductie van een innovatief product Dyneema ketting. 8 x sterker dan stalen ketting en 85% lichter. Verkrijgbaar van 10 tot 176 ton.

Stand 18: OOS Group B.V. / OOS International B.V. / OOS SMF B.V.

OOS SMF B.V., onderdeel van de OOS Group, is betrokken bij de ontwikkeling van een semi-submersible unit voor het kweken van mosselen op de Noordzee. Mosselen worden traditioneel gekweekt in beschutte wateren zoals de Oosterschelde en Waddenzee. Door veranderingen in natuurlijke omstandigheden en regelgeving is de productie van mosselen echter afgenomen. Het kweken van mosselen op zee is een oplossing om de productie op peil te houden en/of te vergroten. Door toepassing van “groene” technologieën zoals, zonne- wind- en getijdenenergie, streeft OOS er tevens naar de mosselen te kweken zonder CO2-uitstoot.

OOS start volgend jaar met een pilot en op basis van de uitkomsten van deze pilot wordt een definitieve (semi-submersible) unit ontwikkeld en in productie genomen voor mosselkwekers. OOS wil haar technische kennis op het gebied van offshore technologie gebruiken om een innovatieve oplossing te creëren voor de mosselsector en -kwekers.

Stand 19: France Naissain

France Naissain, gelegen in de Polder des champs in Bouin in de Vendée, is producent van Crassostrea Gigas-broed en kleine oesters. France Naissain zet zich in voor een duurzame oesterteelt. Ons doel is ervoor te zorgen dat toekomstige generaties ook de gelegenheid krijgen om oesters van hoge kwaliteit te proeven, die met passie zijn geproduceerd.

Stand 20: LNV/EMVAF

Werkt u in de aquacultuursector? Dan kunt u misschien een subsidie aanvragen uit het European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF). Met het EMFAF voert Nederland het Europees Geïntegreerd Maritiem Beleid (GMB) en het Gemeenschappelijk visserijbeleid (GVB) uit. Het fonds loopt van 2021 tot en met 2027. RVO en LNV zijn op donderdagmiddag op de beurs aanwezig om u meer informatie over dit fonds te verstrekken.

Stand 21: Roem van Yerseke hatchery

Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.

Roem van Yerseke onderzoekt al vele jaren de kweek en opkweek van schaal– en schelpdieren, zowel op het land als in de vrije natuur. Om deze reden ontwikkelden wij in 2005 een unieke hatchery oftewel ‘broedhuis’ voor jonge schelpdiertjes.

Stand 22: Zapco Aquaculture

Als antwoord op de behoeften van oesterkwekers over de hele wereld aan een efficiëntere methode om oesters te kweken, heeft Zapco Aquaculture een systeem met drijvende gaaszakken ontworpen voor het kweken van oesters.
Het Zapco Aquaculture-systeem verlaagt de opstart- en lopende arbeidskosten, verhoogt de groeisnelheid van oesters en bevordert een consistente uniforme oestervorm, wat allemaal leidt tot verhoogde winstgevendheid voor kwekers.
Naast het verhogen van de winstgevendheid vermindert het systeem de impact op het milieu, wat resulteert in een duurzame teelt- en kweekproces.
Op de beurs wordt het gehele assortiment aan speciaal voor de oestercultuur ontwikkelde produkten getoond.

Stand 23: van Lanschot

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke private bank van Nederland. Onze missie is onze klanten te begeleiden bij het behoud en de opbouw van hun vermogen. Wij zijn uw persoonlijke en betrokken adviseur. Met verfrissende ideeën en oplossingen die naadloos aansluiten op uw wensen is uw vermogen bij ons in goede handen. Wij adviseren u over uw beleggingen en bieden aantrekkelijke financieringsmogelijkheden. Zoekt u maatwerk en een persoonlijk contact? Dan zijn wij uw partner.

Stand 24: Kramer machines /QE

Kramer Machines is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van roestvast stalen machines en installaties voor de visserij, de visverwerkende industrie en de Agro-industrie in binnen- en buitenland. Wij leveren o.a. machines voor het opslaan, transporteren, schonen, sorteren, afwegen, koken, koelen en verpakken van vis, schaal en schelpdieren. Kramer machines zal zijn leveringsprogramma voor schelpdier verwerking  en MZI presenteren.

De Quality Equipment Group of Companies werd opgericht in 1969 om de lokale commerciële visindustrie – en de nieuw ontwikkelde aquacultuurindustrie – te helpen. QE touw fabrikant en leverancier van rope culture farming systems zal zijn producten en nieuwe innovaties presenteren.

Stand 25: Société Atlantique de Mariculture (SATMAR)

Hatcheries van schelpdieren, die eind jaren zestig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan begonnen, arriveerden in 1972 in Frankrijk. Hoewel de gebruikte technieken sindsdien aanzienlijk zijn geëvolueerd, is het doel hetzelfde gebleven: schelpdierkwekers en hun klanten voorzien van hoogwaardige kwaliteit broed en het beheersen van natuurlijke risico’s.

Stand 26: MSC

Marine Stewardship Council (MSC) is een internationale non-profit organisatie die een standaard en keurmerk voor duurzame vis, schaal- en schelpdieren en zeewierproductie beheert. MSC stimuleert een wereldwijde beweging om voedselzekerheid, werk & inkomen én biodiversiteit te behouden.

Schelpdieren spelen een belangrijke rol in het MSC programma; op de beurs delen we inzichten en ‘best practices’ van over de hele wereld. Ook gaan we graag in gesprek over hoe het MSC-keurmerk kan helpen de consument te laten kiezen voor duurzame schelpdieren.

Stand: Craeghs Consultancy

Overheden stellen jaarlijks vele miljoenen euro’s subsidies ter beschikking om de schelpdiersector aan te zetten tot innovatie. Craeghs helpt haar opdrachtgevers om voor deze subsidies in aanmerking te komen. 

Sinds 2005 hebben wij meer dan 150 subsidieprojecten in de oester- en mosselsector succesvol begeleid en zijn wij niet alleen bekend met de voor deze sector specifieke regelingen en loketten, maar weten wij ook goed wat de belangen zijn van de sector en kunnen daar in aanvragen goed op inspelen. 

Deze kennis maakt het voor ons mogelijk om met minimale input een kwalitatief goede aanvraag op te stellen. Hiermee nemen wij onze klanten werk uit handen. Is uw idee nog niet helemaal uitgebroed? Wij brainstormen met u over mogelijke richtingen en hoe die zich verhouden tot beschikbare subsidies.